Şınav Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bugün, spor salonunda olduğu kadar evde de yapılabilen ve birçok sporcunun antrenman rejiminin bir parçası olan basit bir egzersizi tartışacağız. Bunlar şınavdır. Şınav, yüzyıllardır vücut kaslarını güçlendirmek için kullanılmaktadır. Herhangi bir ekipman olmadan şınav çekebilirsiniz.

Şınav nedir?

Şınav, sırt üstü uzandığınız ve ayak parmaklarınızı kullanarak vücudunuzu desteklediğiniz bir egzersiz şeklidir. Şınav birçok kasın aynı anda çalıştırılmasına yardımcı olur.

Şınav Nasıl Çekilir

En yaygın egzersizlerden biri olmasına rağmen, şınav yanlış anlaşılabilir. Hareket, herhangi bir ek ekipman veya araç olmadan gerçekleştirilebilir. Ayakkabı ile veya ayakkabısız yapılabilir. Zeminin ne kadar kaygan olduğuna ve ayaklarınızın durumuna bağlı olarak ayakkabı giyip giymemeyi seçebilirsiniz.

Yüksek plank pozisyonunda başlayın. Elleriniz omuz genişliğinde açık ve omuz hizasında olmalıdır. Ayak parmaklarınız vücudunuzu sabit tutacak şekilde konumlandırılmalıdır. Sırtınız düz ve karnınız sıkı olacak şekilde durun. Bu şınav, yukarı çıkarken size doğal bir pozisyon verecektir. Bu yüzden hareketinize doğru pozisyonda başlamanız önemlidir.

Vücudunuzu yere doğru indirin. Yere yaklaştıkça dirseklerinizi bükebilirsiniz. Oraya vardığınızda, yükselerek başlangıç pozisyonuna dönün. Aşağı inerken sırtınızı ve boynunuzu düz tutmalısınız. İniş ve çıkış ağırlığınızı kollarınıza vermelisiniz. Bacaklarınızı veya omurganızın alt kısmını kaldırmamanız önemlidir. Hissettiğiniz anda durabilirsiniz. Nefes alırken, nefes verin ve alçalın. Nefesinizi kaybetmemeye dikkat edin.

Şınav çekerken vücudunuz dik kalmalıdır. Boynunuzu, sırtınızı veya bacaklarınızı incitmeyin. Kollarınız omuz hizasında ayrılmamalıdır.

Şınavın vücuda ve çalıştırdığı kaslara faydaları

Şınav her yerde ve her zaman yapılabilir. Çok fazla kalori yakmaya yardımcı olurlar. Kas geliştirme, kilo verme ve fitness için favori bir egzersizdir. Kollarınızı, göğsünüzü ve omuzlarınızı güçlendirmenin harika bir yoludur. Bu hareket sadece bu üç kası değil, aynı zamanda belinizi ve sırtınızı da güçlendirir. Vücudu dik tutmaya çalışırken bu bölgelerin aktif olmasını sağlayın. Vücudunuzun dengesini koruyan kasların gelişimi de duruş sorunlarınızın azalmasına yardımcı olabilir.

Vücut egzersize alıştıkça, daha az tekrarla başlamak ve daha rahat hale geldikçe tekrarları artırmak en iyisidir.

Şınav aynı zamanda şınav olarak da adlandırılır. Pektoralis ana ve minör kaslarının yanı sıra koldaki triceps ve brachii kaslarını güçlendirmek için mükemmel bir yoldur.

Herhangi bir ekipmana ihtiyacınız olmasa bile rahatlığına ve şıklığına önem verenlerin tercih ettiği spor giyim ürünlerini bulmak için hemen keşfetmeye başlayın!

Ayrıca, “Şınav Çeşitleri Nelerdir?” adlı makalemiz de ilginizi çekebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *